Ponyconcours 2012

 Meppeler Courant 15 juni 2012

Meppel – Het wordt zaterdag druk op het landgoed van de familie Robaard. Voor het ponyconcours dat aan de Oosterboerweg in Meppel wordt gehouden hebben zich 167 combinaties gemeld. Daarmee zijn alle dressuur- en springrubrieken goed gevuld.Als afsluiting wordt door de ponyclubs uit de omgeving gestreden om geldprijzen die de clubkas kunnen spekken. Dit ‘verenigingsspringen’ begint om 16.00 uur en belooft een ludieke publiekstrekker te worden. Bestuurslid Cathy Westenbrink van de organiserende ponyclub Meppel is blij met zoveel inschrijvingen. ‘Normaal is het een klein concoursje’, zegt ze. Het ruime deelnemersveld is volgens haar te danken aan mond-tot-mondreclame en aan het feit dat het jaarlijks ponyconcours ‘altijd heel mooi en heel knus’ is. Het springparcours wordt opgebouwd voor B- tot en met ZZ-combinaties. Bij het verenigingsspringen hebben de ponyclubs uit de Wijk, Ruinerwold, Staphorst, Hoogeveen, Balkbrug, Koekange en Meppel elk twee teams afgevaardigd. Het parcours moet zowel op de pony als te voet worden afgelegd. Hoe het parcours eruit gaat zien is een verrassing. De waarschuwing die de ruiters hebben gekregen om extra kleding mee te nemen doet een vrolijk spektakel vermoeden.