Ponyconcours 2011

 Meppeler Courant 19 juni 2011

Meppel – Afgezien van een miezerig regentje in het begin waren de weergoden het traditionele concours van Ponyclub Meppel zaterdag gunstig gezind.

De organisatie werd gesteund door vele vrijwilligers en kon na afloop dan ook terugkijken op een geslaagd evenement, dat wederom werd gehouden op het terrein van de familie Robaard aan de Oosterboerweg in Meppel. In totaal 147 combinaties deden mee aan het springen en de dressuur. Veruit de meeste deelnemers – allen in de leeftijd van zes tot achttien jaar – namen deel aan beide disciplines. Alle ruitertjes deden goed hun best en de stemming was prima. Bij de dressuur viel met name Almira Senel op met haar pony Powerboy: ze werd twee keer eerste in de klasse BC. Daarnaast waren er vele andere jeugdige ruiters die twee keer zegevierden. Het springen verliep ook buitengewoon goed. Alle beginnende ruitertjes deden hun uiterste best in de klasse B. In de klasse M/Z won Edward Klein met zijn pony Marilenne zowel het klassiek als het progressief.