Bestuur en leden Ponyclub Meppel

Over Ponyclub Meppel

Onze ponyclub is opgericht op 2 april 1979 door Greta Robaard, Lefert Wittink en Hilbert Brals.  Wij geven dus al ruim 40 jaar rijplezier aan vele kinderen en pony’s. Wij zijn een gemoedelijke en gezellige vereniging, niet alleen voor ruiters, maar voor het hele gezin.

Wij organiseren jaarlijks leuke evenementen zoals een zomerbarbecue, een clubdag, een bosrit en één of meer (outdoor) wedstrijden

groep-1979-eerste-ponyclub-CT05-Robaard_Ponyclub-Meppel

De eerste ponyclub in 1979 (bij de familie Robaard)

De leden van ponyclub Meppel

Alina Borst

Pony: Mebo's Maan (Cat. E)

Alina

Alina is eind 2019 lid geworden van onze ponyclub. Haar familie ging haar al voor. Ze is gestart met pony Jessica, maar deze was inmiddels te klein voor haar, en Alina is nu helemaal gelukkig met haar E-pony Maan. Alina is een zachtaardige en rustige ruiter, en samen met Maan heeft ze al enkele dressuur wedstrijden gedaan, maar gaat het liefst op springconcours met Opa Henk.

Marieke Bouwknegt

Pony: Dylano Me (Cat. E)

Marieke

Marieke is lid sinds 2021 met haar pony Dylano. Haar familie is geen onbekende van de Ponyclub, zo is ook  haar nichtje Caro-Lize, lid van de Ponyclub. Marieke is vooral gek op springen en ze gaan zowel op dresuur als spring wedstrijden.

Nova Busscher

Pony: Bailey (Cat. D)

Nova Busscher
Nova en haar pony Baily sinds kort een mooi stel. Met een moeder en tante als oud lid en een opa die ooit voorzitter was zit het wel goed met het paardenvirus. Momenteel zijn ze samen nog druk aan het wennen en zijn ze lekker aan het trainen zodat ze dit voorjaar op de wedstrijden te vinden zullen zijn met opa en de hele club!

Juul Gebben

Pony: Sylvester (Cat. D)

Juul Gebben

Juul is lid sinds 2019. Zij heeft vele successen behaald op haar prachtige C-pony Wesley, zowel met springen als dressuur. Ze waren in 2019 voor beide disciplines geselecteerd voor de Drentse Kampioenschappen. Helaas groeide Wesley niet mee met Juul dus was het tijd voor een grotere pony.  Juul is ontzettend blij met haar pony Sylvester. Sylvester heeft al van alles gedaan en samen gaan ze lekker veel op concours, zowel dressuur als springen.

Kim de Jonge

Pony: Havi (cat. E)

KIM2

Kim is begonnen bij de Ponyclub met haar temperamentvolle pony Schopin. Helaas kreeg ze een groeispurt en werd hij echt te klein. Inmiddels is ze helemaal blij met haar nieuwe pony Havi. Havi is een jonge pony en moet nog veel leren, maar samen gaan ze dit avontuur aan, zodat ze in de toekomst lekker op wedstrijd kunnen.

Meike Jonkeren

Pony: Brownie-Chico (Cat. D)

lid-2020-Meike-Jonkeren-pony-Brownie-CT-02_PonyClub-Meppel

Meike is lid sinds 2020. In haar familie zitten meerdere oud-leden van onze ponyclub. Meike is de trotse eigenaar van Brownie. Een echte merrie met een sterke eigen wil dus Meike heeft er haar handen vol aan. Ze gaan graag samen op springwedstrijd. Naast Brownie heeft Meike ook de jonge Chico als 2e pony, waarmee ze lekker aan het trainen is.

Rosemarijn Kleijer

Pony: Maro (cat. C)

Rosemarijn is lid sinds 2019 en is begonnen met haar pony Mickey.
Mickey werd helaas te klein en heeft een nieuw baasje gevonden. Rosemarijn is nu helemaal happy met haar jonge pony Maro. Ze zijn lekker aan het trainen en vinden het leuk om op concours te gaan.

Else-Noor Kodde

Pony: Romeo (cat. D)

Else-Noor Kodde

Else-Noor rijdt op haar lieve pony Romeo. Zij is lid sinds 2020 en haar eerste pony Beauty staat nog wel op stal, maar mag het wat rustiger aan doen. Romeo is gek op springen, maar ook de dressuur zijn zij flink aan het oefenen. Ze hebben al wat dressuur- en springwedstrijden gedaan en gaan steeds beter samen.

Demi Kortekaas

Pony: Bobbi (cat. D)

DK

Demi is lid sinds 2023. Ze rijdt al jaren pony (les) op Manege Oosterboer. Na jaren volhouden heeft ze dan nu eindelijk haar eigen pony Bobbie. Nu eerst lekker gaan trainen en in de toekomst gaat ze zeker meedoen met wedstrijden

Britt van der Linde

Pony: Avisado (Cat. E)

Britt

Britt is lid sinds 2022. Ze rijdt op haar pony Avisado. Avisado is een pittige pony, die consequent gereden moet worden. Gelukkig weet Britt inmiddels hoe je hem moet aanpakken en worden ze steeds meer een team samen. Ze zijn inmiddels gestart met wedstrijden met mooie resultaten.

Bodil Luichjes

Pony: Dream On (Cat. E)

IMG_4434

Bodil is lid sinds 2019 en reed op lieve Valeur. Eerst als bijrijder, maar daarna ook als lease-pony.  Ze hebben heel wat avonturen samen beleefd, crossen door de waterplassen, buitenritjes door de Oosterboer, ze zijn dikke vrienden. Nu rijdt Bodil haar lieve droompony, met de toepasselijke naam Dream. Ze zijn lekker aan het trainen en inmiddels ook al gestart met wedstrijden !

Aimée Pijl

Pony: Joy (Cat. E)

AP

Aimée is sinds 2017. Zij is begonnen op Valeur, eerst als verzorgpony en een jaar later mocht ze hem overnemen van Roos. Daarna kreeg ze Angel, die afgelopen jaar een veulen heeft gekregen. Ze rijdt nu op Joy en zijn al veel op concours geweest in de Dressuur en de Drentse Kampioenschappen. Ze rijden momenteel niveau L1.

Roze-Marijn Sloots

Pony: Wasti (Cat. B)

RM

Roze-Marijn is lid van onze Ponyclub sinds 2019 en rijdt al heel wat jaartjes op Wasti. Deze pony heeft al heel wat ruiters van ponyclub Meppel veel rijplezier bezorgd. Sinds kort heeft Roze-Marijn een nieuwe pony genaamd Winny, en mag Wasti het wat rustiger aan doen. Ze zijn lekker aan het trainen samen en we verwachten dat ze in de toekomst veel op concours gaan.

Jessie Visser

Pony: Isabel (D) Orlando (E)

jessie

Jessie is lid sinds 2019. Jessie is begonnen met haar pony Isabel. Ze heeft veel springwedstrijden met haar gereden, en intussen mag ze het wat rustiger aan doen. Natuurlijk heeft ze het springen niet opgegeven, want Orlando is de nieuwe aanwinst van Jessie, en samen zijn ze al lekker aan het springen en rijden ze wedstrijden.

Caro-Lize Wessels Boer

Pony:Championesse Fly High (D)

CLW

Caro Lize is in 2019 lid geworden van onze ponyclub. Deze onbevreesde dame heeft de genen van haar moeder Jennifer, een oude bekende van onze ponyclub. Samen met haar Pony Karel heeft Caro Lize niveau M met springen bereikt.Karel mag het wat rustiger aan doen en Caro-Lize gaat nu veel op pad met haar pony's Championesse en Fly High. Ze gaan graag op cross en springwedstrijden en afgelopen jaar zijn ze Nederlands Kampioen in de 0.90 cm springen geworden.

Jill Westenbrink

Pony: Jake (D) Prinses (C)

JW

Jill is ons jongste lid (sinds 2019). Maar als je ouders en opa Jaap en oma Cathy allemaal uit de paardenwereld komen dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Deze jonge ruiter is dan ook totaal niet bang en galoppeert het liefst lekker hard en zonder zadel. Sinds haar ouders manege Oosterboer hebben overgenomen gaat Jill gezellig samen met oma op concours met haar pony's Jake en Prinses.

Isabel & Rosalie

Pony: Mollie (cat. E)

Isabel & Rosalie zijn tweelingzussen en lid sinds 2022. Ze rijden samen hun lieve pony Mollie. Mollie zet altijd haar beste beentje voor, en de meiden zijn lekker aan het trainen in zowel dressuur als springen. In de toekomst willen ze graag wedstrijden gaan rijden.

Het bestuur

Het bestuur van Ponyclub Meppel bestaat uit 3 personen:

bestuur-2019-Dennis-Visser-CT-01_Ponyclub-Meppel

Voorzitter:

Dennis Visser

 

 

 

 

EK

Secretaris:

Ellen Kodde

 

 

 

 

202301183481

Penningmeester:

Joyce Bouwknegt

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat van Ponyclub Meppel bestaat uit 1 persoon:

Ilse

Wedstrijdsecretaris:

Ilse van der Vegte