Bestuur en leden Ponyclub Meppel

Over Ponyclub Meppel

Onze ponyclub is opgericht op 2 april 1979 door Greta Robaard, Lefert Wittink en Hilbert Brals.  Wij geven dus al ruim 40 jaar rijplezier aan vele kinderen en pony’s. Wij zijn een gemoedelijke en gezellige vereniging, niet alleen voor ruiters, maar voor het hele gezin.

Wij organiseren jaarlijks leuke evenementen zoals een zomerbarbecue, een clubdag, een bosrit en één of meer (outdoor) wedstrijden

groep-1979-eerste-ponyclub-CT05-Robaard_Ponyclub-Meppel

De eerste ponyclub in 1979 (bij de familie Robaard)

De leden van ponyclub Meppel

Leonoor Barelds

Pony: Luna (Cat. D)

lid-2020-Leonoor-Barelds-pony-Luna-CT-02_PonyClub-Meppel

Leonoor is 12 jaar oud en lid sinds 2020. Zij rijdt op Luna, een eigenwijze maar superlieve Haflinger. Luna en Leonoor moeten nog aan elkaar wennen en rijden daarom nog geen wedstrijden. Bovendien is voor Luna het springen nieuw terwijl dat juist de grote passie van Leonoor is. Gelukkig voor Leonoor krijgt Luna hier ook steeds meer plezier in en worden ze steeds meer een eenheid.

Alina Borst

Pony: Jessica (Cat. D)

lid-2019-Alina-Borst-pony-Mebo's-Jessica-CT-01_PonyClub-Meppel

De 13-jarige Alina is eind 2019 lid geworden van onze ponyclub. Haar familie ging haar al voor en ook haar pony Jessica is voor ons geen onbekende. Alina is een zachtaardige en rustige ruiter, haar Pony Jessica daarentegen kan nogal vurig zijn, vooral bij het springen wordt ze steeds enthousiaster. Eigenlijk is dat een perfecte combinatie. Het doel van Alina is zo snel mogelijk de winstpunt voor dressuur te halen zodat ze daarna op springconcours kan.

Juul Gebben

Pony: Vino (Cat. D)

lid-2019-Juul-Gebben-pony-Vino-CT-01_PonyClub-Meppel

Juul is 11 jaar oud en lid sinds 2019. Zij heeft vele successen behaald op haar prachtige C-pony Wesley, zowel met springen als dressuur. Ze waren in 2019 voor beide disciplines geselecteerd voor de Drentse Kampioenschappen. Helaas groeide Wesley niet mee met Juul dus was het tijd voor een grotere pony. Sinds kort rijdt ze op de 7-jarige D-pony Vino. Deze pony moet nog veel leren dus concours zit er nu nog even niet in maar daar hopen we deze mooie combinatie snel te zien.

Meike Jonkeren

Pony: Brownie (Cat. D)

lid-2020-Meike-Jonkeren-pony-Brownie-CT-02_PonyClub-Meppel

Meike is 10 jaar oud en lid sinds 2020. In haar familie zitten meerdere oud-leden van onze ponyclub. Meike is sinds kort de trotse eigenaar van Brownie. Een echte merrie met een sterke eigen wil dus Meike heeft er haar handen vol aan. Ook op stal heeft Brownie al menige pony tegen zich in het harnas gejaagd want ze is dol op andermans pony-billen. Een veelbelovende combinatie voor de toekomst.

Rosemarijn Kleijer

Pony: Mickey (cat. B)

lid-2019-Rosemarijn-Kleijer-pony-Micky-CT-02_PonyClub-Meppel

De 8-jarige Rosemarijn en haar knappe pony Mickey hebben een hoge schattigheidsfactor. Maar vergis je niet want Rosemarijn is een dappere amazone. Mickey is een voorwaartse pony die het heerlijk vindt om lekker hard door de bak te galopperen maar met Rosemarijn aan de teugels krijgt hij geen kans om er vandoor te gaan. De winstpunt voor dressuur is binnen dus nu bezoekt dit prachtige duo ook de springconcoursen. Rosemarijn is lid sinds 2019.

Else-Noor Kodde

Pony: Beauty (cat. D)

lid-2020-Else-Noor-Kodde-pony-Beauty-CT-02_PonyClub-Meppel

Ook de 9-jarige Else-Noor was één van de gelukkigen die dit jaar werd verrast met een eigen pony. Zij is lid sinds 2020 en rijdt op de ondeugende Beauty. Helaas had Beauty een slechte start en moeten ze het eerst even rustig aan doen maar zodra Beauty weer de oude is gaan ze weer in volle galop door de bak.

Ellen Lindhout

Pony: Zandor (Cat. D)

lid-2020-Ellen-Lindhout-pony-Zandor-CT-02_PonyClub-Meppel

Ellen is 10 jaar oud en rijdt al enige tijd op Zandor (de pony van oud-lid Francine Pijper). Deze prachtige combinatie was er helemaal klaar voor om op concours te gaan. Omdat de pony bij Francine thuis staat is lessen niet mogelijk. Daarom is Ellen in 2020 niet-lessend geworden. De eerste winstpunten voor dressuur heeft ze inmiddels gehaald.

Bodil Luichjes

Pony: Valeur (Cat. D)

lid-2019-Bodil-Luichjes-pony-Valeur-CT-02_PonyClub-Meppel

De 13-jarige Bodil is lid sinds 2019 en rijdt op Valeur. Ook deze pony is een goede bekende van de ponyclub. Hij is bij ons gestart met Roos, daarna Aimée en nu dus Bodil. Valeur kan beter springen dan dressuur en dat heeft ook Bodil's voorkeur. Ze zijn dikke vrienden en hebben samen al heel wat avonturen beleefd: lekker crossen door de waterplassen, buitenritjes door de Oosterboer.... Valeur is waarschijnlijk de meest gefotografeerde pony van stal.

Nikki Mulder

Pony: Melga (Cat. D)

lid-2020-Nikki-Mulder-pony-Melga-CT-02_Ponyclub-Meppel

Nikki is 9 jaar en ook zij is lid sinds 2020.  Zij rijdt op Melga, samen met Wasti de oudste pony van onze club. Melga is 21 jaar oud maar kan nog goed meekomen met de rest en ook springen gaat haar nog goed af. Mooi om te zien hoe deze combinatie vooruit gaat. Wie weet gaan we ze in de toekomst tegenkomen op concours?

Aimée Pijl

Pony: Amarant W. (cat. E)

lid 2017-Aimée-Pijl-pony-Angel-Amarant-W-CT-04-Ruinerwold-10-10-2020

Aimée is 14 jaar en lid sinds 2017. Zij is begonnen op Valeur, eerst als verzorgpony en een jaar later mocht ze hem overnemen van Roos. Tot haar spijt groeiden haar benen onder hem uit. Inmiddels is ze heel blij met haar nieuwe pony Amarant W. die ze de roepnaam Angel heeft gegeven. En Valeur kan ze nog elke dag zien want hij wordt nu gereden door Bodil. Aimée houdt zowel van dressuur als van springen en rijdt in beide disciplines op B-niveau.

Roos Sips

Pony: Valero (cat. E)

lid-2012-Roos-Sips-pony-Valero-CT-01_PonyClub-Meppel

Roos is 17 jaar oud en lid sinds 2012. Hiermee is zij het oudste en langstzittende lid. Zij is begonnen op Happy, daarna Valeur en nu rijdt ze op haar pony Valero. Zij is begin 2020 lid overgestapt naar de Landelijke Rijvereniging Meppel en heeft inmiddels ook een paard (Gismo). Bij de ponyclub is zij met Valero niet-lessend lid geworden. Roos rijdt met Valero momenteel in de M1-dressuur maar houdt ook erg van springen.

Roze-Marijn Sloots

Pony: Wasti (Cat. B)

lid-2019-Roze-Marijn-Sloots-pony-Wasti-CT-01_PonyClub-Meppel

Roze-Marijn is 9 jaar oud en lid van onze Ponyclub sinds 2019. Zij rijdt op Wasti. Deze pony heeft al heel wat ruiters van ponyclub Meppel veel rijplezier bezorgd. Roze-Marijn is een energieke ruiter, ze is niet bang aangelegd en zij en Wasti, die ook wel van wat pit houdt, zijn erg aan elkaar gewaagd. Een leuke combinatie om naar te kijken. Zij rijden op dit moment zowel dressuur als springen op B-niveau.

Jessie Visser

Pony: Isabel (cat. D)

lid-2019-Jessie-Visser-pony-Isabel-CT-02_PonyClub-Meppel

Jessie is 10 jaar oud en lid sinds 2019. Jessie en haar prachtige rode haren passen goed bij het temperament van Isabel. Isabel is een schat van een pony met veel springvermogen, maar af en toe wil ze nog wel eens een sprintje nemen. Gelukkig is Jessie niet bang aangelegd en weet ze Isabel meestal wel in toom te houden. En dan zijn ze samen onverslaanbaar. Jessie en Isabel rijden af en toe een dressuurwedstrijd (klasse B) maar de grote passie ligt toch bij het springen. ook daar rijden ze in klasse B.

Caro Lize Wessels Boer

Pony: Karel (C) en Simba (D)

lid-2019-Caro-Lize-Wessels Boer-pony-Karel-CT-01_PonyClub-Meppel

De 11-jarige Caro Lize is in 2019 lid geworden van onze ponyclub. Deze onbevreesde dame heeft de genen van haar moeder Jennifer, een oude bekende van onze ponyclub. Samen met haar Pony Karel heeft Caro Lize niveau M met springen bereikt. Deze combinatie is goed op elkaar ingespeeld en ondanks dat Karel sinds kort een nieuw weidemaatje heeft, genaamd Simba, blijft hij de Koning. Caro Lize is zonder meer een springruiter maar doet het sinds kort ook aardig in dressuur.

Jill Westenbrink

Pony: Yellow Boy (cat. C)

lid-2019-Jill-Westenbrink-pony-Yellow-Boy-CT-02_PonyClub-Meppel

Jill is 7 jaar en hiermee ons jongste lid (sinds 2019). Maar als je ouders en opa Jaap en oma Cathy allemaal uit de paardenwereld komen dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Deze jonge ruiter is dan ook totaal niet bang en galoppeert het liefst lekker hard en zonder zadel met  haar Yellow Boy door de bak. Sinds haar ouders manege Oosterboer hebben overgenomen gaat Jill gezellig samen met oma op concours. Ze heeft net haar eerste winstpunt bij dressuur gehaald dus nu lekker springen.

Het bestuur

Het bestuur van Ponyclub Meppel bestaat uit 3 personen:

bestuur-2019-Dennis-Visser-CT-01_Ponyclub-Meppel

Voorzitter:

Dennis Visser

 

 

 

 

bestuur-2019-Inge-Nijland-CT-01_Ponyclub-Meppel

Secretaris:

Inge Nijland

 

 

 

 

bestuur-2018-Margreet-Lanjouw-CT-01_Ponyclub-Meppel

Penningmeester:

Margreet Lanjouw

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat van Ponyclub Meppel bestaat uit 1 persoon:

wedstrijdsecretaris-2020-Jennifer-Wessels-Boer-CT-01_Ponyclub-Meppel

Wedstrijdsecretaris:

Jennifer Wessels Boer - Barelds