Bestuur en leden Ponyclub Meppel

Over Ponyclub Meppel

Onze ponyclub is opgericht op 2 april 1979 door Greta Robaard, Lefert Wittink en Hilbert Brals.  Wij geven dus al ruim 40 jaar rijplezier aan vele kinderen en pony’s. Wij zijn een gemoedelijke en gezellige vereniging, niet alleen voor ruiters, maar voor het hele gezin.

Wij organiseren jaarlijks leuke evenementen zoals een zomerbarbecue, een clubdag, een bosrit en één of meer (outdoor) wedstrijden

groep-1979-eerste-ponyclub-CT05-Robaard_Ponyclub-Meppel

De eerste ponyclub in 1979 (bij de familie Robaard)

De leden van ponyclub Meppel

Leonoor Barelds

Pony: Luna (Cat. D)

lid-2020-Leonoor-Barelds-pony-Luna-CT-02_PonyClub-Meppel

Leonoor is lid sinds 2020. Zij rijdt op Luna, een eigenwijze maar superlieve Haflinger. Luna en Leonoor zijn een mooi team samen en hebben ook al een winstpunst behaald voor dressuur. De grote passie van Leonoor is springen en Luna vind springen ook erg leuk en samen zijn ze mooi op weg om dit steeds beter te laten worden.  Ze worden ze steeds meer een eenheid.

Alina Borst

Pony: Maan (Cat. E)

Alina

Alina is eind 2019 lid geworden van onze ponyclub. Haar familie ging haar al voor. Ze is gestart met pony Jessica, maar deze was inmiddels te klein voor haar, en Alina is nu helemaal gelukkig met haar E-pony Maan. Alina is een zachtaardige en rustige ruiter, en samen met Maan is ze gestart met dressuur wedstrijden en in de toekomst willen ze ook op springconcours samen met opa Henk.

Juul Gebben

Pony: Sylvester (Cat. D)

Juul Gebben

Juul is lid sinds 2019. Zij heeft vele successen behaald op haar prachtige C-pony Wesley, zowel met springen als dressuur. Ze waren in 2019 voor beide disciplines geselecteerd voor de Drentse Kampioenschappen. Helaas groeide Wesley niet mee met Juul dus was het tijd voor een grotere pony. Ze heeft een poosje de 7-jarige Vino gereden, maar helaas was hij een maatje te groot voor Juul. Vino heeft een nieuw lief baasje gevonden en Juul is ontzettend blij met haar nieuwe pony Sylvester. Sylvester heeft al van alles gedaan en samen willen ze weer mooie successen gaan bereiken.

Gallyon Harms

Pony: Zandor (Cat. D)

Gallyon Harms

Gallyon is lid sinds mei 2021 en is niet lessend lid, Ze doet gezellig mee met de activiteiten die de Ponyclub organiseert en gaat graag op dressuur en springwedstrijd en heeft inmiddels al wat mooie punten behaald.

Kim de Jonge

Pony: Schopin (Cat. C)

lid-2021-Kim-de Jonge-pony-Chopin-CT-01_Ponyclub-Meppel

Kim is samen met haar temperamentvolle pony Schopin sinds 2021 lid bij onze Ponyclub. Ze vindt het leuk om dressuur te rijden met Schopin maar ook wordt dit mooie duo steeds zekerder met springen. Ze hebben dit jaar hun eerste dressuurwedstrijd gereden en een winstpunt behaald, dus wie weet gaan we ze in de toekomst op springconcours zien.

Meike Jonkeren

Pony: Brownie-Valeur (Cat. D)

lid-2020-Meike-Jonkeren-pony-Brownie-CT-02_PonyClub-Meppel

Meike is lid sinds 2020. In haar familie zitten meerdere oud-leden van onze ponyclub. Meike is de trotse eigenaar van Brownie. Een echte merrie met een sterke eigen wil dus Meike heeft er haar handen vol aan. Sind deze zomer is Meike ook helemaal blij met haar 2e pony Valeur, die natuurlijk bekend is bij ons op stal en al heel veel meisjes gelukkig heeft gemaakt. En nog een leuk weetje: Valeur en Brownie zijn dikke vrienden en staan graag samen in de wei.

Rosemarijn Kleijer

Pony: Mickey (B)-Maro (C)

Rosemarijn Kleijer

Rosemarijn is lid sinds 2019 en samen met haar knappe pony Mickey hebben ze een hoge schattigheidsfactor. Mickey is een voorwaartse pony die het heerlijk vindt om lekker hard door de bak te galopperen maar met Rosemarijn aan de teugels krijgt hij geen kans om er vandoor te gaan. Inmiddels heeft dit duo al heel wat wedstrijden gereden en zijn ze L-start gerechtigd voor springen. Ook is Rosemarijn heel blij met haar nieuwe 4-jarige pony Maro, die nog veel moet leren en waar ze lekker mee aan het trainen is.

Else-Noor Kodde

Pony: Romeo (cat. D)

Else-Noor Kodde

Else-Noor rijdt op haar lieve pony Romeo. Zij is lid sinds 2020 en haar eerste pony Beauty staat nog wel op stal, maar mag het wat rustiger aan doen. Romeo is gek op springen, maar ook de dressuur zijn zij flink aan het oefenen. Inmiddels heeft dit duo al enkele bixies gereden en hebben ze dikke lol samen.

Bodil Luichjes

Pony: Dream On (Cat. E)

Bodil Luichjes

Bodil is lid sinds 2019 en reed op lieve Valeur. Eerst als bijrijder, maar afgelopen jaar ook als lease-pony.  Ze hebben heel wat avonturen samen beleefd, crossen door de waterplassen, buitenritjes door de Oosterboer, ze zijn dikke vrienden. Nu rijdt Bodil haar lieve droompony, met de toepasselijke naam Dream. Ze zijn lekker aan het trainen samen zodat ze straks helemaal klaar zijn voor Concours.

Nikki Mulder

Pony: Melga (Cat. D)

Nikki Bos

Nikki is lid sinds 2020.  Zij rijdt op Melga, samen met Wasti de oudste pony van onze club. Melga is 21 jaar oud maar kan nog goed meekomen met de rest en ook springen gaat haar nog goed af. Mooi om te zien hoe deze combinatie vooruit gaat. Wie weet gaan we ze in de toekomst tegenkomen op concours?

Aimée Pijl

Pony:Amarant W. (Cat. E)

lid 2017-Aimée-Pijl-pony-Angel-Amarant-W-CT-04-Ruinerwold-10-10-2020

Aimée is sinds 2017. Zij is begonnen op Valeur, eerst als verzorgpony en een jaar later mocht ze hem overnemen van Roos. Tot haar spijt groeiden haar benen onder hem uit. Inmiddels is ze heel blij met haar nieuwe pony Amarant W. die ze de roepnaam Angel heeft gegeven. En ook Valeur krijgt nog dagelijks de nodige aandacht. Aimée houdt zowel van dressuur als van springen en rijdt in beide disciplines op B-niveau.

Roos Sips

Pony: Valero (cat. E)

lid-2012-Roos-Sips-pony-Valero-CT-01_PonyClub-Meppel

Roos is lid sinds 2012. Hiermee is zij het oudste en langstzittende lid. Zij is begonnen op Happy, daarna Valeur en nu rijdt ze op haar pony Valero. Zij is begin 2020 lid overgestapt naar de Landelijke Rijvereniging Meppel en heeft inmiddels ook een paard (Gismo). Bij de ponyclub is zij met Valero niet-lessend lid geworden. Roos rijdt met Valero momenteel in de M1-dressuur maar houdt ook erg van springen.

Roze-Marijn Sloots

Pony: Wasti (Cat. B)

lid-2019-Roze-Marijn-Sloots-pony-Wasti-CT-01_PonyClub-Meppel

Roze-Marijn is lid van onze Ponyclub sinds 2019. Zij rijdt op Wasti. Deze pony heeft al heel wat ruiters van ponyclub Meppel veel rijplezier bezorgd. Roze-Marijn is een energieke ruiter, ze is niet bang aangelegd en zij en Wasti, die ook wel van wat pit houdt, zijn erg aan elkaar gewaagd. Een leuke combinatie om naar te kijken. Zij rijden op dit moment zowel dressuur als springen op B-niveau.

Jessie Visser

Pony: Isabel (cat. D)

lid-2019-Jessie-Visser-pony-Isabel-CT-02_PonyClub-Meppel

Jessie is lid sinds 2019. Jessie en haar prachtige rode haren passen goed bij het temperament van Isabel. Isabel is een schat van een pony met veel springvermogen, maar af en toe wil ze nog wel eens een sprintje nemen. Gelukkig is Jessie niet bang aangelegd en weet ze Isabel meestal wel in toom te houden. En dan zijn ze samen onverslaanbaar. Jessie en Isabel rijden af en toe een dressuurwedstrijd (klasse B) maar de grote passie ligt toch bij het springen. ook daar rijden ze in klasse B.

Caro-Lize Wessels Boer

Pony:Karel(C).Championesse(D)

Carlo Lize

Caro Lize is in 2019 lid geworden van onze ponyclub. Deze onbevreesde dame heeft de genen van haar moeder Jennifer, een oude bekende van onze ponyclub. Samen met haar Pony Karel heeft Caro Lize niveau M met springen bereikt. Deze combinatie is goed op elkaar ingespeeld en Karel blijft ondanks de 2e pony van Caro-Lize (Koetsiershoeve Championesse ) de Koning van stal. Caro-Lize is zonder meer een springruiter maar doet het sinds kort ook aardig in dressuur.

Jill Westenbrink

Pony: Bobbie (Cat. D)

lid-2019-Jill-Westenbrink-pony-Bobbie-CT01_Ponyclub-Meppel

Jill is ons jongste lid (sinds 2019). Maar als je ouders en opa Jaap en oma Cathy allemaal uit de paardenwereld komen dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Deze jonge ruiter is dan ook totaal niet bang en galoppeert het liefst lekker hard en zonder zadel. Sinds haar ouders manege Oosterboer hebben overgenomen gaat Jill gezellig samen met oma op concours. Ze heeft net haar eerste winstpunt bij dressuur gehaald dus nu lekker springen. Haar eerste pony Yellow Boy mag het inmiddels rustiger aan doen en Jill rijdt sinds kort op de temperamentvolle Bobbi.

Het bestuur

Het bestuur van Ponyclub Meppel bestaat uit 3 personen:

bestuur-2019-Dennis-Visser-CT-01_Ponyclub-Meppel

Voorzitter:

Dennis Visser

 

 

 

 

bestuur-2018-Margreet-Lanjouw-CT-01_Ponyclub-Meppel

Secretaris:

Margreet Lanjouw

 

 

 

 

EK

Penningmeester:

Ellen van Oost

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat van Ponyclub Meppel bestaat uit 1 persoon:

wedstrijdsecretaris-2020-Jennifer-Wessels-Boer-CT-01_Ponyclub-Meppel

Wedstrijdsecretaris:

Jennifer Wessels Boer - Barelds

 

 

 

 

Ponyclub Meppel Hoody

Wil jij ook een eigen Ponyclub Meppel-hoody met op de voorkant je eigen naam? Stuur dan een mailtje naar info@ponyclubmeppel.nl met je naam, adres, telefoonnummer en de gewenste maat.

Alleen verkrijgbaar in de kleur rood in de volgende maten:

Kinderen:

5-6 jaar

7-8 jaar

9-11 jaar

12-13 jaar

14-15 jaar

Volwassenen:

S, M, L en XL

Prijs: € 39,50  (ben je aangemeld als Vriend van ponyclub Meppel dan betaal je slechts € 32,50) EXCLUSIEF Verzendkosten

actie-2021-Hoody-CT02_Ponyclub-Meppel