Bestuur en leden Ponyclub Meppel

Over Ponyclub Meppel

Onze ponyclub is opgericht op 2 april 1979 door Greta Robaard, Lefert Wittink en Hilbert Brals.  Wij geven dus al ruim 40 jaar rijplezier aan vele kinderen en pony’s. Wij zijn een gemoedelijke en gezellige vereniging, niet alleen voor ruiters, maar voor het hele gezin.

Wij organiseren jaarlijks leuke evenementen zoals een zomerbarbecue, een clubdag, een bosrit en één of meer (outdoor) wedstrijden

groep-1979-eerste-ponyclub-CT05-Robaard_Ponyclub-Meppel

De eerste ponyclub in 1979 (bij de familie Robaard)

De leden van ponyclub Meppel

Leonoor Barelds

Pony: Luna (Cat. D)

lid-2020-Leonoor-Barelds-pony-Luna-CT-02_PonyClub-Meppel

Leonoor is 12 jaar oud en lid sinds 2020. Zij rijdt op Luna, een eigenwijze maar superlieve Haflinger. Luna en Leonoor moeten nog aan elkaar wennen en rijden daarom nog geen wedstrijden. Bovendien is voor Luna het springen nieuw terwijl dat juist de grote passie van Leonoor is. Gelukkig voor Leonoor krijgt Luna hier ook steeds meer plezier in en worden ze steeds meer een eenheid.

Alina Borst

Pony: Jessica (Cat. D)

lid-2019-Alina-Borst-pony-Mebo's-Jessica-CT-01_PonyClub-Meppel

De 14-jarige Alina is eind 2019 lid geworden van onze ponyclub. Haar familie ging haar al voor en ook haar pony Jessica is voor ons geen onbekende. Alina is een zachtaardige en rustige ruiter, haar pony Jessica daarentegen kan nogal vurig zijn. Vooral bij het springen wordt ze steeds enthousiaster. Eigenlijk is dat een perfecte combinatie. De felbegeerde winstpunt voor dressuur heeft Alina inmiddels op zak dus zodra het een concours weer is toegestaan zit deze combinatie met opa Henk in de auto voor het eerste springconcours.

Juul Gebben

Pony: Sylvester (Cat. D)

lid-2021-Juul-Gebben-pony-Sylvester-CT-01_Ponyclub-Meppel

Juul is 12 jaar oud en lid sinds 2019. Zij heeft vele successen behaald op haar prachtige C-pony Wesley, zowel met springen als dressuur. Ze waren in 2019 voor beide disciplines geselecteerd voor de Drentse Kampioenschappen. Helaas groeide Wesley niet mee met Juul dus was het tijd voor een grotere pony. Ze heeft een poosje de 7-jarige Vino gereden, maar helaas was hij een maatje te groot voor Juul. Vino heeft een nieuw lief baasje gevonden en Juul is ontzettend blij met haar nieuwe pony Sylvester. Sylvester heeft al van alles gedaan en samen willen ze weer mooie successen gaan bereiken.

Jill Hamstra

Pony: Emmely (Cat. B)

lid-2021-Jill-Hamstra-pony-Emmely-CT-04_Ponyclub-Meppel

De 10-jarige Jill is sinds 2021 lid van onze Ponyclub met haar mooie pony Emmely. Dit leuke duo vindt zowel dressuur als springen erg leuk. Ze wonen vlak bij de manege dus Jill is vaak op stal te vinden. Is het niet om te rijden dan om lekker met de pony's te knuffelen en te spelen.

Kim de Jonge

Pony: Schopin (Cat. D)

lid-2021-Kim-de Jonge-pony-Chopin-CT-01_Ponyclub-Meppel

Kim is 12 jaar en samen met haar temperamentvolle pony Schopin sinds 2021 lid bij onze Ponyclub. Kim is niet lessend lid. Ze vindt het leuk om dressuur te rijden met Schopin maar ook wordt dit mooie duo steeds zekerder met springen. Kim vindt het fijn om nog een poosje voor zichzelf te rijden, en zodra ze er klaar voor is hopen we dat ze ook op woensdag gezellig met de meiden mee doet met de les.

Meike Jonkeren

Pony: Brownie (Cat. D)

lid-2020-Meike-Jonkeren-pony-Brownie-CT-02_PonyClub-Meppel

Meike is 10 jaar oud en lid sinds 2020. In haar familie zitten meerdere oud-leden van onze ponyclub. Meike is sinds kort de trotse eigenaar van Brownie. Een echte merrie met een sterke eigen wil dus Meike heeft er haar handen vol aan. Ook op stal heeft Brownie al menige pony tegen zich in het harnas gejaagd want ze is dol op andermans pony-billen. Een veelbelovende combinatie voor de toekomst.

Rosemarijn Kleijer

Pony: Mickey (cat. B)

lid-2019-Rosemarijn-Kleijer-pony-Micky-CT-02_PonyClub-Meppel

De 8-jarige Rosemarijn en haar knappe pony Mickey hebben een hoge schattigheidsfactor. Maar vergis je niet want Rosemarijn is een dappere amazone. Mickey is een voorwaartse pony die het heerlijk vindt om lekker hard door de bak te galopperen maar met Rosemarijn aan de teugels krijgt hij geen kans om er vandoor te gaan. De winstpunt voor dressuur is binnen dus nu bezoekt dit prachtige duo ook de springconcoursen. Rosemarijn is lid sinds 2019.

Else-Noor Kodde

Pony: Beauty (cat. D)

lid-2020-Else-Noor-Kodde-pony-Beauty-CT-02_PonyClub-Meppel

Ook de 9-jarige Else-Noor was één van de gelukkigen die dit jaar werd verrast met een eigen pony. Zij is lid sinds 2020 en rijdt op de ondeugende Beauty. Helaas had Beauty een slechte start en moeten ze het eerst even rustig aan doen maar zodra Beauty weer de oude is gaan ze weer in volle galop door de bak.

Ellen Lindhout

Pony: Zandor (Cat. D)

lid-2020-Ellen-Lindhout-pony-Zandor-CT-02_PonyClub-Meppel

Ellen is 10 jaar oud en rijdt al enige tijd op Zandor (de pony van oud-lid Francine Pijper). Deze prachtige combinatie was er helemaal klaar voor om op concours te gaan. Omdat de pony bij Francine thuis staat is lessen niet mogelijk. Daarom is Ellen in 2020 niet-lessend geworden. De eerste winstpunten voor dressuur heeft ze inmiddels gehaald.

Bodil Luichjes

Pony: Jazz (Cat. E)

lid-2019-Bodil-Luichjes-pony-Jazz-CT-01_Ponyclub-Meppel

De 13-jarige Bodil is lid sinds 2019 en reed op lieve Valeur. Eerst als bijrijder, maar afgelopen jaar ook als lease-pony.  Ze hebben heel wat avonturen samen beleefd, crossen door de waterplassen, buitenritjes door de Oosterboer, ze zijn dikke vrienden. Ook hebben ze in Corona-tijd 2 winstpunten behaald met de Online-dressuur-proeven. Sinds kort rijdt Bodil op de 8-jarige Jazz. Een hele lieve merrie die nog wel wat moet leren, en daar ziet Bodil wel een uitdaging in. Ze zijn nu lekker samen aan het trainen en hopelijk in de toekomst samen op Concours.

Nikki Mulder

Pony: Melga (Cat. D)

lid-2020-Nikki-Mulder-pony-Melga-CT-02_Ponyclub-Meppel

Nikki is 9 jaar en ook zij is lid sinds 2020.  Zij rijdt op Melga, samen met Wasti de oudste pony van onze club. Melga is 21 jaar oud maar kan nog goed meekomen met de rest en ook springen gaat haar nog goed af. Mooi om te zien hoe deze combinatie vooruit gaat. Wie weet gaan we ze in de toekomst tegenkomen op concours?

Aimée Pijl

Pony:Amarant W./Valeur (cat.E/D)

lid 2017-Aimée-Pijl-pony-Angel-Amarant-W-CT-04-Ruinerwold-10-10-2020

Aimée is 15 jaar en lid sinds 2017. Zij is begonnen op Valeur, eerst als verzorgpony en een jaar later mocht ze hem overnemen van Roos. Tot haar spijt groeiden haar benen onder hem uit. Inmiddels is ze heel blij met haar nieuwe pony Amarant W. die ze de roepnaam Angel heeft gegeven. En ook Valeur krijgt nog dagelijks de nodige aandacht. Aimée houdt zowel van dressuur als van springen en rijdt in beide disciplines op B-niveau.

Roos Sips

Pony: Valero (cat. E)

lid-2012-Roos-Sips-pony-Valero-CT-01_PonyClub-Meppel

Roos is 17 jaar oud en lid sinds 2012. Hiermee is zij het oudste en langstzittende lid. Zij is begonnen op Happy, daarna Valeur en nu rijdt ze op haar pony Valero. Zij is begin 2020 lid overgestapt naar de Landelijke Rijvereniging Meppel en heeft inmiddels ook een paard (Gismo). Bij de ponyclub is zij met Valero niet-lessend lid geworden. Roos rijdt met Valero momenteel in de M1-dressuur maar houdt ook erg van springen.

Roze-Marijn Sloots

Pony: Wasti (Cat. B)

lid-2019-Roze-Marijn-Sloots-pony-Wasti-CT-01_PonyClub-Meppel

Roze-Marijn is 9 jaar oud en lid van onze Ponyclub sinds 2019. Zij rijdt op Wasti. Deze pony heeft al heel wat ruiters van ponyclub Meppel veel rijplezier bezorgd. Roze-Marijn is een energieke ruiter, ze is niet bang aangelegd en zij en Wasti, die ook wel van wat pit houdt, zijn erg aan elkaar gewaagd. Een leuke combinatie om naar te kijken. Zij rijden op dit moment zowel dressuur als springen op B-niveau.

Jessie Visser

Pony: Isabel (cat. D)

lid-2019-Jessie-Visser-pony-Isabel-CT-02_PonyClub-Meppel

Jessie is 10 jaar oud en lid sinds 2019. Jessie en haar prachtige rode haren passen goed bij het temperament van Isabel. Isabel is een schat van een pony met veel springvermogen, maar af en toe wil ze nog wel eens een sprintje nemen. Gelukkig is Jessie niet bang aangelegd en weet ze Isabel meestal wel in toom te houden. En dan zijn ze samen onverslaanbaar. Jessie en Isabel rijden af en toe een dressuurwedstrijd (klasse B) maar de grote passie ligt toch bij het springen. ook daar rijden ze in klasse B.

Caro Lize Wessels Boer

Pony: Karel (C) en Simba (D)

lid-2019-Caro-Lize-Wessels Boer-pony-Karel-CT-01_PonyClub-Meppel

De 11-jarige Caro Lize is in 2019 lid geworden van onze ponyclub. Deze onbevreesde dame heeft de genen van haar moeder Jennifer, een oude bekende van onze ponyclub. Samen met haar Pony Karel heeft Caro Lize niveau M met springen bereikt. Deze combinatie is goed op elkaar ingespeeld en ondanks dat Karel sinds kort een nieuw weidemaatje heeft, genaamd Simba, blijft hij de Koning. Caro Lize is zonder meer een springruiter maar doet het sinds kort ook aardig in dressuur.

Jill Westenbrink

Pony: Bobbie (Cat. D)

lid-2019-Jill-Westenbrink-pony-Bobbie-CT01_Ponyclub-Meppel

Jill is 7 jaar en hiermee ons jongste lid (sinds 2019). Maar als je ouders en opa Jaap en oma Cathy allemaal uit de paardenwereld komen dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Deze jonge ruiter is dan ook totaal niet bang en galoppeert het liefst lekker hard en zonder zadel. Sinds haar ouders manege Oosterboer hebben overgenomen gaat Jill gezellig samen met oma op concours. Ze heeft net haar eerste winstpunt bij dressuur gehaald dus nu lekker springen. Haar eerste pony Yellow Boy mag het inmiddels rustiger aan doen en Jill rijdt sinds kort op de temperamentvolle Bobbi.

Het bestuur

Het bestuur van Ponyclub Meppel bestaat uit 3 personen:

bestuur-2019-Dennis-Visser-CT-01_Ponyclub-Meppel

Voorzitter:

Dennis Visser

 

 

 

 

bestuur-2019-Inge-Nijland-CT-01_Ponyclub-Meppel

Secretaris:

Inge Nijland

 

 

 

 

bestuur-2018-Margreet-Lanjouw-CT-01_Ponyclub-Meppel

Penningmeester:

Margreet Lanjouw

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat van Ponyclub Meppel bestaat uit 1 persoon:

wedstrijdsecretaris-2020-Jennifer-Wessels-Boer-CT-01_Ponyclub-Meppel

Wedstrijdsecretaris:

Jennifer Wessels Boer - Barelds