Clinic Springgymnastiek

Op dinsdag 13 oktober hadden de meiden een clinic springgymnastiek onder begeleiding van Tom Werkman. Tom is eigenaar van Stal Werkman, gevestigd bij de HJC-manege in Tolbert.  Zij spitsen zich voornamelijk toe op de africhting, training en het uitbrengen van de paarden in de springsport.

Met springgymnastiek train je de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van je pony zonder dat hij daarbij wordt overbelast. Tom, zelf een zeer ervaren springruiter, heeft de meiden hierin begeleid door middel van het rijden van combinaties en lijntjes. Hiervoor was in de grote buitenbak van Manege Oosterboer een parcours uitgezet van verschillende hindernissen, met onder andere drafbalkjes, in-uitjes en cavaletti’s. De clinic werd in 3 groepen van 4 á 5 ruiters verdeeld zodat iedereen veel persoonlijke aandacht kreeg. De oefeningen waren best pittig: het valt niet mee om over 10 balkjes te draven en dan ook nog voor je te kijken. En vooral niet als je pony daarbij zo enthousiast wordt dat hij spontaan gaat galopperen. Na afloop was er voor elke ruiter als beloning voor het harde werken een broodje knakworst. Het was een zeer geslaagde en leerzame clinic.